socker 3

vi tar en bägare och en värmeplatta och kokar vattnet sen lägger vi i en sockerbit det tog 40 sek innan sockret smälta i 100 grader. det gick saktare med rörsockret i 107 grader och vattnet vart brunt efter sockret. snabb sockret
gick snabbast det tog 20 sek.

lösa upp socker.

När vi skulle lösa upp strösocker så fick vi ta varmt vatten och se hur snabbt sockret löstes upp. det tog 27 sekunder
för sockret att lösas upp. de andra fick ha lite kallare vatten än oss. för oss gick det snabbare än dom andra.
vi hade 50 grader på vattnet och en termometer. sockret lös upp snabbare i varmt vatten. fast i kallt vatten tog det mer än 2,5 min i en annan grupp. det var. vi lärde oss att socker löses upp snabbare i varmt vatten och i större skål som håkan använde så han gjorde på 14 sekunder. .oscar sl ,ludvig och wille som blir olw.

salt och sand igen

blanda sand och salt häll i varmt vatten i en bägare. rör om. det är sand på botten och klart vatten saltet är i kanterna . man sätter i ett filter i en tratt. traten i en ekolv. man häller i vattnet i filtret så att det sanden fastnar i botten i bägaren och saltet i ekolven där det flyter vatten. sanden smakar lite salt.


nu kokar vi vattnet. nu när vi har kokat det så ser vi att det är vitt i vattnet det är saltet som har fasnat på kanterna.

 


öppen labbsand och salt

gruppmedlämmar: Oskar L ,wille och ludvig

vi tog en värmeplatta och kokade vatten. sen hälde vi i sand och salt och blandade det. efter ett tag så vart allt en gegga och det gick inte inte att se vad som var salt eller sand. vår ide funkade inte.


Genomförande: vi tog en värme platta kokade vatten hällde i sand och salt och blandade.

Resultat: det gick inte så bra för att det vart bara gegga och gick inte att skilja på saltet eller sanden.

Slutsats: vi trodde att sanden skulle smälta fast den gjorde inte. det vart bara en gegga.


RSS 2.0